A testsly ellenrzse | 
		  | 
		2005.02.28. 16:01 | 
	 
		
			 
Fontos, hogy ne etessk tl a kutyt, mert a tlsly egszsgtelen, megterheli az izleteket, az emsztrendszert s a bels szerveket. Egy kvr kutya rvidebb let lesz, mint egy vkonyabb.			
		 | 
	 
 
 
	
		Az trend megvltoztatsa | 
		  | 
		2005.02.25. 15:36 | 
	 
		
			 
Ha msfajta telt adunk kutynknak, fokozatosan vezessk t az jra. Ha pldul nedves telrl vltunk szrazeledelre, kezdjk egy fele-fele trenddel, fokozatosan egyre tbb szrazeledelt tegynk a tlkjba, s egy-kt ht alatt vltsunk.		 | 
	 
 
 
	
		Melyik eledelt? | 
		  | 
		2005.02.25. 15:28 | 
	 
		
			 
A mai kutyk-vagy inkbb modern gazdik-mr sokfle kutyaeledel kzl vlaszthatnak, kezdve a hagyomnyos ,,asztali falatoktl", a tudomnyosan sszelltott eledelekig.			
		 | 
	 
 
 
	
		Specilis eledelek s jutalomfalatkk | 
		  | 
		2005.02.22. 19:15 | 
	 
		
			 
A gyrtk specilis teleket is ksztenek, pldul magas energiatartalm tpanyagot kutyaklykk szzmra, valamint vitamin s svnyi anyagokban gazdag tllkot idsebb kutyknak, vagy szoptat szukknak. 			
		 | 
	 
 
 
	
		Flszraz tpok | 
		  | 
		2005.02.22. 18:59 | 
	 
		| 
A flszraz kutyaeledelek nem teljes rtk tpok, gy nem kizrlagos tpanyagforrsnak gyrtjk, ezrt ms tellel kell keverni a megfelel sznhidrtmennyisg miatt.		 | 
	 
 
 
	
		Konzerv tpok | 
		  | 
		2005.02.22. 18:56 | 
	 
		| 
A szupermarketekben is kaphat legtbb konzerv kutyaeledel megfelelen sszelltott, egszsges tpllkknt szolgl kutynk szmra. Egyes gynevezett komplett vagy teljes rtk tpok(minden tpanyagot megfelel arnyban tartalmaznak), msok alacsonyabb sznhidrtszintek-ezeket ki kell egszteni ms kutyaeledellel. Marha-, serts-, baromfihsbl, nyesedkekbl, belssgekbl vagy halbl kszlnek, s vitamin-, illetve svnyianyag-kiegsztket is tartalmaznak.			
		 | 
	 
 
 
	
		Szraz tpok | 
		  | 
		2005.02.22. 18:47 | 
	 
		
			 
Ezek a termkek nagyon praktikusak. Gabonaksztmnyekbl s fehrjk keverkbl kszlnek, amit klnbz alakokra formlnak(n.pellett), ezenkvl(az zletessg nvelse cljbl)zsrral vonjk be. Egyes fajtkat  fogyaszts eltt vzzel fel kell nteni. Akr ngyszer annyi kalriatartalmuk is lehet, mint a konzerveknek, ezrt kisebb adagokat kell kimrni.		 | 
	 
 
 
 |